tiistai 11. maaliskuuta 2014

12 YEARS A SLAVE



         Ohjaajat:
Steve McQueen (III)
          Käsikirjoittajat:
John Ridley, Solomon Northup
          Pääosanäyttelijät:
Alfre Woodard, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong'o, Michael Fassbender, Michael K. Williams, Paul Dano, Paul Giamatti, Quvenzhané Wallis
Tarina:
Tarina vapaasta mustaihoisesta miehestä, joka siepataan New Yorkissa orjaksi 1850-luvun Louisianaan, ja hänen taistelustaan palata kotiin, perheensä luokse. Elokuva perustuu tositapahtumiin.


Arvostelu:
En voi kun heti alkuun sanoa että 12 years a slave on vakuuttava tarina orjien elämästä, ja että kuinka helposti ihmisen mieli voidaan tuhota täysin. Vaikka elokuva keskittyykin orjuuteen enimmäkseen, niin voi välillä nähdä elokuvassa myös muitakin elementtejä kuten uskonnon roolin ihmisiin. 12 years a slave on väkivaltainen ja raaka kuvaus Solomon Northupin elämästä, ja onkin välillä kauheaa katsottavaa mutta se on tarina hänen elämästään kerrottuna totuudenmukaisesti.
Ohjaaja Steve McQueen on todella saanut vangittua elokuvaan kaiken hyvän jättäen huonon pois, ei ihme että hän on tällä hetkellä yksi kuumimmista ohjaaja nimistä. Näyttelijä työ on kaikinpuolin ensiluokkaista ja erityisesti voin kehua päänäytteljä Chiwetel Ejioforia joka hoitaa hommansa kotiin tyylillä, ja varmaan hänet nähdäänkin tästä eteenpäin useammassa elokuvassa.
Loppuun voin näin sanoa että 12 years a slave on yksi viimevuoden parhaita elokuvia ja jos joku sitä vielä ei ole nähnyt, niin katsokaa ihmeessä.

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti